Literārais vakars ”Kamēr svece deg…”

Lit. vakars

21. martā mūsu skolā notika Pasaules Dzejas dienai veltīts literārais vakars ”Kamēr svece deg”, kas ienesa skolas dzīvē īpašu noskaņu, ieveda īstās literatūras pasaulē! 

    Programma bija bagāta: 5.-9. klašu skolēni deklamēja krievu dzejnieku dzeju, bija saturīga un krāšņa prezentācija par dzejnieku dzīvi un daiļradi, ar horeogrāfiskiem numuriem uzstājās vingrotājas.

  Literāra vakara dalībnieki bija lieliski sagatavojušies pasākumam, kas atklāja bērnu talantus. Gatavojoties vakaram, vajadzīgi mākslinieki, grimētāji, dejotāji, lasītāji, scenāristi. Bērni ne tikai apzinīgi iemācījās dzeju, bet arī spēja kā īsti mākslinieki iejusties savās lomās, brīvi orientējās kopējā informācijas plūsmā, izpaužot tādas prasmes, kā uzstāties liela viesu skaita priekšā, atbildība, mērķtiecība, radošās spējas.

     Un pats galvenais – tie bija svētki, kurus skolēni bija radījuši paši sev, ar izdomu, fantāziju un zināšanām.

    Šķita, ka dzejnieki burtiski nokāpuši no grāmatu lappusēm, lai aizrautu savā brīnumainajā pasaulē ikvienu, kam sirdī ir vieta dzejai.

    Šis vakars satuvināja gan skatītājus, gan lasītājus, deva iemeslu gan pārdomām, gan domu apmaiņai. Pasākums no paša sākuma līdz beigām visu zāli “turēja” ieinteresētā spriedzē. No bērnu acīm varēja saprast, ka dzejas rindas atradušas saskanīgas notis viņu dvēselēs, aizkustinājušas viņu sirdis.

Vārdu sakot, vakars izdevās!

Vakars tika organizēts krievu valodas un literatūras skolotājas Larisas Rodikas vadībā.