Miķeļdiena

Miķeļdiena ir latviešu rudens saulgriežu un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Miķelis latvju dainās saukts par labu un bagātu vīru, kas saistās ar ražas godināšanas svētkiem rudenī. Skolā jau vairākus gadus par tradīciju ir kļuvis Miķeļdienas gadatirdziņš. 29. septembrī 1.-6.klases skolēni nāca uz skolu ar groziņiem, paciņām, kastītēm. Bija sanākuši gan lieli, gan mazi, viesojās arī vecāki un pamatskolas skolēni, kuri palīdzēja mazākajiem ar tirgus darbiem. Tirdziņā tika pārdotas pašcepti kārumi, dažādi pašdarinājumi: rotaslietas, ziepes, citi rokdarbi. Tā bija jauka pēcpusdiena! Paldies visiem tirgotājiem un viņu atbalstītājiem, kā arī mūsu skolas čaklajām apkopējām, kuras ne vien iepirkās, bet arī tūlīt pieskatīja kārtību un tīrību uz tirgus plača! Uz tikšanos nākamajā Miķeļdienā!

Miķeļdiena ir latviešu rudens saulgriežu un gada auglīgās daļas aizvadīšanas svētki. Miķelis latvju dainās saukts par labu un bagātu vīru, kas saistās ar ražas godināšanas svētkiem rudenī.

Skolā jau vairākus gadus par tradīciju ir kļuvis Miķeļdienas gadatirdziņš.

29. septembrī 1.-6.klases skolēni nāca uz skolu ar groziņiem, paciņām, kastītēm.

Bija sanākuši gan lieli, gan mazi, viesojās arī vecāki un pamatskolas skolēni, kuri palīdzēja mazākajiem ar tirgus darbiem. Tirdziņā tika pārdotas pašcepti kārumi, dažādi pašdarinājumi: rotaslietas, ziepes, citi rokdarbi. Tā bija jauka pēcpusdiena!

Paldies visiem tirgotājiem un viņu atbalstītājiem, kā arī mūsu skolas čaklajām apkopējām, kuras ne vien iepirkās, bet arī tūlīt pieskatīja kārtību un tīrību uz tirgus plača!

Uz tikšanos nākamajā Miķeļdienā!