Akcijas „Atpakaļ uz skolu / Atpakaļ uz universitāti”

Akcijas „Atpakaļ uz skolu / Atpakaļ uz universitāti” laikā Eiropas Savienības institūciju darbinieki, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji, NVO aktīvisti un citi Eiropas lietu eksperti tiekas ar Latvijas izglītības iestāžu jauniešiem, lai dalītos savās zināšanās par Eiropas Savienību un tās aktualitātēm.

Akcija „Atpakaļ uz skolu” Latvijā notiek kopš 2008. gada. Tās laikā Eiropas Savienības (ES) institūciju darbinieki, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji, nevalstisko organizāciju aktīvisti un citi Eiropas lietu eksperti dodas uz izglītības iestādēm, lai ar jauniešiem dalītos savā darba pieredzē un zināšanās par Eiropas Savienības aktualitātēm. Akcijas mērķis ir sniegt jauniešiem unikālu iespēju pārrunāt ES jautājumus ar Eiropas lietu ekspertiem – cilvēkiem, kuru darba pienākumi ir saistīti ar dažādām Eiropas Savienības darbības jomām un aktuālajiem notikumiem.

Akcijas ietvaros mūsu skolā – 3. decembrī plkst.13.30 vizītē tiešsaistē ar 9. – 12. klašu skolēniem MS Teams platformā viesosies Kristīna Blumberga, biedrības “ProBonoPublico.Latvia” valdes locekle.

Akciju „Atpakaļ uz skolu / Atpakaļ uz universitāti 2020” rīko Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar  jaunatnes organizāciju „Klubs „Māja” – jaunatne vienotai Eiropai”.