Matemātikas nedēļa sākumskolā

No 9. līdz 13. janvārim notika matemātikas nedēļa sākumskolā, ar mērķi veicināt interesi par priekšmetu, kā arī sekmēt pētniecisko un radošo darbību, attīstīt domāšanas prasmes. Katru dienu matemātikas stundu laikā ikvienam bija iespēja sacensties, risinot atjautības uzdevumus.

Pirmklasnieki zīmēja savu mīļāko ciparu, piedalījās nodarbībā “Saliec kubu”.

Otrklasnieki pārbaudīja savu atmiņu, vērīgumu un prasmi rēķināt galvā, zīmēja radoši rūtiņu tīklā – dažādus rakstus, mašīnas, dzīvniekus u.c. Visvairāk patika rēķināt un krāsot zīmējumu savā izvēlētajā tehnikā.

Vizuālās mākslas stundās 3.klašu skolēni veidoja savus matemātiskos kokus, izmantojot ciparus un matemātiskās darbības.

3.- 4. klasēm tika organizēts plakātu konkurss par tēmu „Mana klase skaitļos”. Skolēnu fantāzija bija neierobežota: viņi aprēķināja vidējo svaru, vidējo augumu, vidējo vecumu, vidējo apavu izmēru savā klasē; visu klases skolēnu kopējo augumu, kopējo apavu izmēru, kopējo kāju, acu, roku daudzumu klasē.

Nedēļas ietvaros notika daudz praktiskās darbnīcas ”Saliec kubu”, “Latvju rakstu zīmes. Simetrija”, “Brīnumainā skaitļu pasaule” ,“ Risini! Krāso!”,  plakātu un avīžu konkursi „Matemātika ir visur”, “Izklaidējošā matemātika’’.

Bērni iepazina matemātiku pavisam no citas puses. Bija darbi, kuros bērni sāka apzināties, cik svarīga ir koncentrēšanās, detaļu ievērošanas un pacietības prasmes. Piektdiena tika veltīta  matemātikas viktorīnām un apbalvošanai.

            Paldies sākumskolas skolotājām par idejām, sadarbību, paveikto darbu, bet skolēniem – par  aktīvu iesaistīšanos un radošumu.

Sākumskolas MK vadītāja J.Bizjajeva