Mūsu skolā mācās radoši skolēni

Mūsu skolas 5.a klases skolniece Darja Goršēņina ir kļuvusi par vienīgo pirmās vietas ieguvēju Rakstniecības un mūzikas muzeja radošo darbu konkursā “Priekšmets. Stāsts”, bet 8.a klases skolēns Edvards Smola ir viens no septiņiem šī konkursa dalībniekiem, kas saņēmuši atzinību par savu stāstu. Kopumā pamatskolas audzēkņu grupā muzejs bija saņēmis 119 darbus.

Apsveicam konkursa laureātus!

Bērnu un jauniešu radošais konkurss ”Priekšmets. Stāsts”, kuru rīkoja Rakstniecības un mūzikas muzejs, gatavojoties gadskārtējai konferencei “Priekšmets. Stāsts. Laikmets”, norisinājās no 17.oktobra līdz 13. novembrim. Konkursa dalībniekiem bija jāaplūko dziedātājas un aktrises Mildas Brehmanes-Štengeles rokas lelle – pērtiķītis un jāuzraksta, jāuzzīmē vai, izmantojot citus izteiksmes līdzekļus, jāattēlo lelles stāsts.

Stāsta rakstīšanā iesaistījās mūsu skolas visi 5.a, 7.a, 8.a, 9.a klases un daži citu klašu skolēni. Konkursam tika iesniegti 19 interesantākie stāsti un divi zīmējumi.

Skolotāja Veronika Ramāne, kura mudināja bērnus iesaistīties Pērtiķīša stāstu rakstīšanā, apliecina, ka skolēni parādījuši patiešām radošu pieeju un izdomu. Daudzi savus stāstus ilustrējuši un pat veidojuši komiksus. Piedalīšanās šādā konkursā ir lielisks veids fantāzijas atraisīšanā un mācību procesa dažādošanā, atzīst skolotāja Ligita Priede, kuras daži audzēkņi arī rakstīja par mazo rokas lelli – pērtiķīti.