Skolēni piedalījās pasākumā “Augsim Latvijai”

2022. gada 18. maijā Jūrmalas Mežmalas vidusskolas skolēni piedalījās pasākumā “Augsim Latvijai”. 5. – 6. klašu komanda ( Māris Ločs, Ivans Dozorcevs, Eduards Vjaters, Kirils Kuņejs un Angeļina Trofimova)  un 7. – 8. klašu komanda ( Ksenija Gazina, Maksims Giks, Iļja Ivanovs, Daniels Ločs, Edvīns Grošs) piedalījās militārajās stafetēs un atbildēja uz jautājumiem par kapteini Pauli Zoltu.

Pasākuma koncertā piedalījās skolēni ar priekšnesumiem – skolas ansambļa meitenes, Anna Togunova, Diana Havajeva un Mikaela Kižlo, kopā ar mūzikas skolotāju Ketiju Davidoni dziedāja un 3. b klases skolēni, Jeļizaveta Fišmane, Evelīna Nikole Tomasa, Darja Zuravlova, Danils Poļakovs un Kirills Platovs  skaitīja dzejoli “Baltais solījums”.

Lai arī mūsu skolas komandas neizcīnīja vietas pirmajā trijniekā, skolēni paši bija gandarīti par komandas cīņassparu, iespēju piedalīties, mēroties spēkiem un zināšanām ar citām komandām. Tāpēc iegūtā ceturtā vieta 7. – 8. klašu komandai un skolotājai Līgai Patupai ir kā motivācija pēc pirmā mēģinājuma nepadoties, bet izmantot gūto pieredzi un gatavoties jauniem startiem:)

Pasākuma laikā skolēni varēja pārbaudīt savu spēku un kustību koordināciju, kāpjot pa alpīnisma sienu, un, ejot pa virvju joslu. Interesanti skolēniem bija iepazīt un paturēt rokā dažādus ieročus, kurus ne tikai mācībās, bet arī kaujās izmanto zemessargi.

Septīto klašu skolēni pasākuma laikā iepazinās ar glābšanas dienestu darbu, profesiju specifiku un aprīkojumu. Uzdeva jautājumus par darba grūtībām, par to, ko nepieciešams labāk apgūt skolā, lai varētu veiksmīgi strādāt par glābēju vai ugunsdzēsēju.

Sagatavoja A.Mančasa, direktores vietniece izglītības jomā