Ciemos pie ugunsdzēsējiem

            Kurš gan nav gribējis kļūt par ugunsdzēsēju un nav sapņojis izmēģināt sevi šajā lomā? Lieliska iespēja iepazīties ar ugunsdzēsēju darbu bija pirmsskolniekiem.

            Pēc bērnu vēlmēm pirmsskolas 5.grupas audzēkņi 25.oktobrī piedalījās aizraujošā ekskursijā uz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes 4.daļu. 

            Atbildīgās profesijas pārstāvji bija ļoti viesmīlīgi un ar prieku bērniem noorganizēja ekskursiju. Atmosfēra bija jautra un draudzīga. Bērni piedalījās dažādās aktivitātēs, apskatīja ugunsdzēsēju mašīnas, kas ir aprīkotas armodernākajām glābšanas un dzēšanas ierīcēm, uzzināja, kā tās darbojas un pat pamēģināja  tās izmantot. Ugunsdzēsēji izstāstīja, kā viņi rīkojas trauksmes laikā. Skanēja sirēnas, brauca mašīnas… bija interesanti.

            Ekskursijas laikā gan skolotājas gan bērni daudz ko uzzināja. Un kas zina, varbūt kāds no šiem piecgadīgiem bērniem nākotnē izvēlēsies šo profesiju un pievienosies ugunsdzēsēju drosmīgajai saimei.

            Liels paldies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta 4.daļas komandai, īpaši Vladimiram Golobokovam un Edgaram Maksim par interesanti un lietderīgi pavadītu laiku. 

Pirmsskolas skolotāja S.Noskova

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *