Mācību ekskursija uz “SWEDBANK finanšu laboratoriju”

13. janvārī skolēni no 4b., 5. un 6. klasēm devās aizraujošā ekskursijā uz AS Swedbank. Pirms ekskursijas nezinājām, ko sagaidīt, jo nebijām nekad  bijuši Swedbank birojā. Bankas biroja ēka bija milzīga un ļoti augsta. Birojā pirmais, kas pievērsa mūsu uzmanību, bija iekārtojums. Tas bija moderns, ar daudziem mākslas darbiem un ļoti mājīgs. Mūs uzveda 25. stāvā, +91.840 metrus virs jūras līmeņa. Augšā pavērās vienreizīgs skats uz Rīgu. Varēja redzēt Doma baznīcu, Pētera baznīcu, Daugavu un Televīzijas torni. Tas bija fantastiski – ūdens mirguļoja, torņu smailes spīdēja. Bija skaisti.

Tad devāmies aplūkot Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznu personālizstādi “Karnevāls”. Savos darbos māksliniece gleznojusi dzīvi kā karnevālu, kurā cilvēks izdzīvo dažādas lomas. Tā bija ļoti krāšņa izstāde, tāda pati kā cilvēka dzīve.

Pēc tam devāmies uz jaunizveidoto Swedbank “Finanšu laboratoriju”, kas ir radīta 4.-9. klašu skolēniem, lai veicinātu un pilnveidotu skolēnu finanšu pratību. Laboratorija ir veidota kā interaktīva spēle visai klasei. Tā ir spēle par finansēm, naudu, bankām, internetu un naudas plānošanu. Finanšu spēle bija aizraujoša, jo tā bija veidota ar izlaušanās istabas (Escape room) elementiem. No visiem uzdevumiem, kas bija jāveic, vislabāk patika kredīta izvērtēšanas uzdevums, patika uzdevums par ienākumu sadalīšanu ar ping-ponga bumbiņām. Šie uzdevumi prasīja no bērniem skolā iegūtās matemātikas zināšanas.

Interesantā veidā skolēni ieguva jaunas un praktiski nostiprināja esošās zināšanas par ģimenes budžeta plānošanu, atbildīgu naudas aizņemšanos, drošību e-vidē. Domājam, ka tā bija ļoti laba mācību stunda Swedbank birojā. Galu galā diena bija izdevusies! Visi bijām priecīgi!

Skolotājas J.Bizjajeva, L.Borisova