Mācību ekskursija – slidošana «Volvo» ledus hallē un izglītojoša nodarbība LU Botāniskajā dārzā

LU_Botaniskais_darzs

        22. martā Jūrmalas Mežmalas pamatskolas 6.a un 6b klases skolēni devās mācību ekskursijā ar mērķi pilnveidot vai apgūt slidošanas prasmes un gūt jaunas zināšanas tematiskajā nodarbībā LU Botāniskajā dārzā.

       Slidošana skolēnus aizrāva, radīja interesi un vēlmi iemācīties slidot labāk. Laikam jau tas, ka ir dažādas prasmes, iespēja redzēt, pamēģināt pašam, šādos klases pasākumos ir tas labākais. Bija gan skolēni, kuri sevi varēja raksturot kā «lietpratējs», bija arī «iesācēji», kuri slidoja pirmo reizi. Pozitīva atmosfēra, vēlme palīdzēt, pamācīt, atbalstīt, iedrošināt, labāka klasesbiedru iepazīšana un  uzlabotas slidošanas prasmes ir mūsu kopīgais ieguvums. Mājas darbs ir līdz nākamajai reizei ir iemācīties pašiem kārtīgi sasiet slidasJ

        Nodarbība LU Botāniskajā dārzā notika Kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros. Ekskursija sākās ar Tauriņu mājas apmeklējumu, kur mūs sagaidīja košas, dažādās krāsās ziedošas acālijas. Pēc īsas instruktāžas par to, kā jāizturas, devāmies aplūkot arī pašus tauriņus. Krāsaini, nedaudz apjukuši no mūsu ierašanās, tauriņi lidoja mums apkārt. Īpašu atmosfēra veidoja korellas papagaiļa skaļie čiepstieni, nepierastais klimats un klasesbiedru pieklusinātie sajūsmas saucieni. Tauriņu mūžs ilgst tikai dažās nedēļas, tāpēc regulāri tiek domāts arī par tauriņu kūniņu iegādi, ko varējām aplūkot inkubatorā.

Turpinājumā gide iepazīstināja ar Botāniskā dārza tapšanas vēsturi, interesantākajām dārza ekspozīcijām, īpašu uzmanību pievēršot indīgajiem augiem un pavasara ziediem. Izglītojoša nodarbība par augiem tika organizēta spēles veidā, tā sagatavojoties izzinošai pastaigai pa parka takām. Senās Volfšmita muižas ēkas un dažādie augi radīja plašu skatījumu gan no kultūrvēsturiskā un arhitektūras viedokļa, gan mūsdienu skata punkta. LU Botāniskais dārzs ir vieta, kur vēsture satiekas ar komerciju, profesionāļu darba fanātisms ar apmeklētāju interesēm. Un pa vidu tam visam mēs – skolēni, ar savu steigu un pasaules redzējumu.

       Kopumā interesanti, lietderīgi un sportiski pavadīta diena!