Mitrāju diena

Arī šogad skolā atzīmēja Pasaules Mitrāju dienu, kuras mērķis ir palielināt sabiedrības izpratni par to, cik daudz mitrāju dara cilvēces un planētas labā, un, lai veicinātu darbības, kas novedīs pie tās saglabāšanas, saprātīgas izmantošanas un atjaunošanas.

7.klašu skolēni viesojās Ķemeru nacionālajā parkā (ĶNP). Mācību nodarbības laikā skolēni iepazinās ar parka vēsturi un darba prioritātēm. ĶNP darbiniece Linda izstāstīja par mitrāju nozīmi dabā, kā arī par šī gada dzīvotni – kritalu. Savas jauniegūtās zināšanas skolēni pārbaudīja un parādīja Kahoot spēlē. Parka iepazīšana turpinājās ārā. Tika izpētīta laipu taka  caur dumbrāju, ar prieku izstaigāts Ķemeru parks, apskatīta Vēršupīte un sēravots.  

Sākumskolas skolēni, savu līdzdalību Pasaules Mitrāju dienā apliecināja zīmējumos.

Pasaules mitrāju diena ir globāla izpratnes veidošanas kampaņa, ko atzīmē katru gadu 2. februārī, lai uzsvērtu mitrāju vērtību. Šī diena arī iezīmē gadadienu Konvencijai par mitrājiem, kas ir vispasaules līgums, kas tika pieņemts 1971. gadā un kurā šobrīd ir 172 valstis. Mitrāji sniedz cilvēkiem būtiskus pakalpojumus, sākot no ūdens filtrēšanas un ūdens nodrošināšanas, līdz pat, pasargājot mūs no vētrām un plūdiem, kā arī uztur bioloģisko daudzveidību un oglekļa fiksāciju. Mitrāji izzūd trīs reizes ātrāk nekā meži, un vairāk nekā 35% mitrāju ir degradēta vai zaudēta kopš 1970. gada un šis zaudējums pieaug.

EKO skolas vadītāja ģeogrāfijas un dabaszinības skolotāja O. Vasiļjeva