Tikšanās ar Valsts prezidentu

Tikšanas ar prezidentu 2022

Mūsu skolas 5.a, 7.a, 8.a un 9.a klases skolēni iesaistījās konkursā “Iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo valsts svētku uzrunu tautai”. Desmit labākās runas tika aizsūtītas uz Prezidenta kanceleju.

Liels bija pārsteigums, kad Valsts prezidents Egils Levits visus uzrunu rakstītājus uzaicināja uz sarunu “Vai viegli būt prezidentam demokrātijā?”. Saruna, kas bija veltīta Latvijas Republikas Satversmes un Valsts prezidenta institūcijas simtgadei, notika Rīgas pils Svētku zālē 2022. gada 12. novembrī. Uz skolēnu iepriekš iesūtītiem un  turpat uz vietas uzdotiem jautājumiem atbildēja Valsts prezidents Egils Levits un  bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Pēc sarunas bija iespēja noskatīties koncertstāstu “Savējs. Mūsos Pašos”, kas notika laukumā Rīgas pils priekšā.

Starp 195 Latvijas un diasporas skolēniemkas uzrakstīja un iesūtīja svētku uzrunu, bija mūsu skolas 9.a klases skolēni Katarina Baburova, Darja Dorošenko, Aleksandra Judina, Maksims Grunda, Daniels Ločs, Milana Kodola un Irina Smoļina, 8. a klases skolēns Marks Mežviets, 7.a klases skolēns Iļja Petrovs un 5.a klases skolniece Laura Vēvere. Vissajūsminātākais par pasākumu, droši vien, palika 7.a klases skolēns Iļja Petrovs, kurš paspēja uztaisīt pašbildi kopā ar Valsts prezidentu.

Skolēnus viesos pie Prezidenta pavadīja skolas direktore Andžela Zubkovska un uzrunu rakstīšanas iniciētāja, latviešu valodas un literatūras skolotāja Veronika Ramāne.