Esi redzams, esi drošs!

Iestājoties tumšākam laikam, mūsu skolā tiek aktualizēts jautājums par drošību uz ceļa diennakts tumšajā laikā.

            8. un 9. novembrī skolā  viesojās Valsts policijas darbinieki: Ilona Stepiņa, Vladimirs Romanovskis, Edgars Mihailovs, Armands Lihovids. Policisti  atgādināja, lai tumšajā laikā vizuāli nesaplūstu kopā ar apkārtni un ļautu autovadītājiem sevi laicīgi pamanīt, nepieciešams lietot atstarotāju, gaismu atstarojošu vesti vai apģērbu ar iestrādātiem gaismu atstarojošiem elementiem. Pēc tam skolēniem bija iespēja  iepazīties ar jauno policijas automašīnu. Esam pateicīgi Valsts policijai par noderīgajām dāvanām! Skolēni uzdeva viesiem tik daudz un dažādus jautājumus, bet uz visiem saņēma atbildes.

5.a un 5.b klašu skolēni gatavoja prezentācijas par satiksmes drošību un atstarotājiem. Labākie darbi tika sūtīti e-klasē sākumskolai, lai palīdzētu  organizēt sarunu par drošību. Piektās klases skolēni piektdien vadīja pirmo stundu sākumskolā. Viņi pamanīja, ka nemaz nav tik viegli strādāt par skolotāju, bet  novadītās nodarbības rezultātā  1.-4. klases skolēni  iemācījās, kā pareizi lietot atstarotājus.

Dizaina un tehnoloģijas stundās  katrs skolēns izgatavoja sev  modernu atstarotāju. Sākumskolas  audzēkņi piedalījās  zīmējumu konkursa “Esmu redzams – esmu drošs”, ar mērķi veicināt skolēnu izpratni par gaismu atstarojošo elementu nepieciešamību apģērbā. Zīmējumu konkursa balsojuma uzvarētāji tiks nosaukti un apbalvoti. Visaktīvāk piedalījās 1.b un 1.a klase ar  klases audzinātāju Jeļenu Rodeviču.

 Sākumskolas MK vadītāja J.Bizjajeva