Rudens ekskursija Jaunmoku pilī  un Salmu muzejā.

Jaunmoku pils muzejs.

3.a un 3.b klase bija mācību ekskursijā ļoti skaistā vietā – Jaunmoku pilī. Skolēni iepazina bagātīgo apkārtnes dabu, pastaigājās pa parka celiņiem pieredzējuša gida pavadībā, ieinteresēti klausoties pils vēsturi  121 gadu garumā. Aplūkoja unikālo pils jūgendstila interjeru, unikālo 20. gadsimta sākumā izgatavoto podiņu krāsni, kas darināta no 130 podiņiem ar uzgleznotiem 50 dažādiem Rīgas un Jūrmalas skatiem.

Meža muzejā aplūkoja meža ekspozīciju sakot no dzīvniekiem un putniem, beidzot ar mežistrādes un meža apsaimniekošanas darbarīkiem. Iepazina Latvijas mežu dzīvo dabu interaktīvā veidā – apskatot izbāžņus, iepazīstot dzīvnieku un putnu balsis, aptaustot kažoku paraudziņus un pēdu nospiedumus, izzinot putnēnu šķilšanās procesu. Ar interesi pildīja uzdevumus un ieguva balviņas.

Kā arī uzkāpa  aptuveni 20 metru augstajā pils tornī, no kura paveras plašs skats uz Jaunmoku apkārtni un Kurzemes pakalniem.

Tālāk ceļš veda uz Salmu muzeju.

Salmu muzejā skolēni apskatīja un uzzināja, ko no dabai draudzīga materiāla var izveidot. Aplūkoja vairāk nekā 600 dažādas salmu skulptūras, lelles. Viņus pārsteidza liela izmēra skulptūras: lelle ( augstums 4 metri), ,,Runcis zābakos”   (augstums 3 metri), sēņu mammīte (augstums  2,3 metri).

        Vērojot un klausoties, izzinot un uzzinot, izmēģinot un darot, 3.a un 3.b lietderīgi un aizraujoši pavadīja dienu.

A.Šaporenko
J.Bizjajeva