Jūrmalas Jauniešu Forums – Piešķil jaudu’2022.

Mūsu skolas astotās klases skolnieces Emīlija Jurāne un Nikola Veisberga pārstāvēja Jūrmalas Mežmalas pamatskolas skolēnu pašpārvaldi Jūrmalas Jauniešu Forumā – Piešķil jaudu’2022, kas notika 30. septembrī un 1. oktobrī Jūrmalas Valsts ģimnāzijas telpās. Pasākumu organizēja Jūrmalas Jaunatnes iniciatīvu centrs (Jūrmalas Jauniešu dome). Pasākumā piedalījās gandrīz visu Jūrmalas skolu pašpārvalžu pārstāvji.

Pasākuma dalībnieki, savstarpēji diskutējot un sarunājoties, apzināja problēmas un izaicinājumus ar kurām ikdienā saskaras jaunieši. Lielākās problēmas – nav bezmaksas sporta zāles un vietas kur satikties, jaunas jauniešu auditorijai domātas grāmatas bibliotēkās, ļoti reti kursējošais autobuss uz Ķemeriem, dārgas vilciena biļetes, diskotēkas jauniešiem…. Tomēr kā vislielāko ieguvumu no pasākuma, meitenes min – dalīšanās pieredzē par skolēnu pašpārvaldes darbu dažādās skolās, jauni draugi un kontakti, iespēja ieklausīties citu skolu pieredzē par dažādu pasākumu plānošanu un norisi, kā arī pašpārvaldes darba organizēšanu skolā. Meitenes noskaidroja, kur un kā var meklēt informāciju par jauniešiem aktuālām tēmām Jūrmalā.

Pasākuma laikā jaunieši ne tikai mācījās, bet arī pavadīja laiku neformālā atmosfērā – skatījās filmas, dzēra tēju un taisīja vrapus, dejoja un pārrunāja interesējošus jautājumus. Sestdienā tikās ar grupu “INSPO”, kas ne tikai dziedāja, bet arī iedrošināja rīkoties tad, kad tev neviens netic, kad ceļš pašam jāsāk no jauna. Arī grupas dalībnieki ir bijuši Jūrmalas Jauniešu domes pārstāvji.

Ko tālāk? Tagad jāsāk mūsu Jūrmalas Mežmalas pamatskolā veidot jaunu, savā darbā ieinteresētu skolēnu pašpārvaldi. Meitenēm ir daudz un dažādas idejas, domas un ieceres kā iesaistīt skolēnus un interesanti veidot skolas dzīvi.

Izrādi savu iniciatīvu arī TU un iesaisties Mežmalas pamatskolas skolēnu pašpārvaldes darbā!!!! Ja esi sasniedzis vismaz ceturto klasi, Tev ir ne tikai idejas, bet arī vēlme tās īstenot, tiekamies 6. oktobrī 25. kabinetā plkst. 15.25.

Pēc pasākuma ar meitenēm sarunājās
direktores vietniece izglītības jomā Andra Mančasa