Teātra diena pirmsskolā

27.aprīlī pirmsskolā tika organizēta Teātra diena. Mazie, bet talantīgie aktieri ar lielu aizrautību radoši izspēlēja trīs tautas pasakas latviešu un krievu valodās.   

5.grupas bērni kopā ar savām skolotājām izvēlējās latviešu tautas pasaku “Vecīša cimdiņš.” Viņi patstāvīgi taisīja dekorācijas un papīra lelles izrādei, piedāvāja savas idejas, mēģināja sevi dažādās lomās, strādāja draudzīgi, palīdzēja viens otram. Pasaka tika izspēlēta latviešu valodā. Izrādes laikā viss, kas bija saplānots, tika izdarīts. Aktieri ar prieku izpildīja savas lomas un ciemiņi palīdzēja viņiem.

Pirmsskolas 6.grupas bērni Teātra parādīja latviešu valodā pasaciņu ,,Rausītis”. Pasakas gaitā aktieri un skatītāji līdzi jautri dziedāja – ,,Ripo, ripo Rausītis pa meža taciņu”. Otrā pasaka, kuru spēlēja 6.grupas bērni, bija  “Namiņš”. Bērni paši izvēlējās lomas. Gatavojoties izrādei, bērni kopā ar skolotāju runāja par to, kā varētu izskatīties lelles, kāds varoņiem ir raksturs, kādā tonī viņi runā.

Teātra diena deva iespēju ne tikai bērniem un skolotājām radoši sadarboties, bet arī citiem parādīt, ko bērni iemācījušies.

Bērnus Teātra dienai sagatavoja pirmsskolas skolotājas Stella, Nataļja, Jeļena un Svetlana. Liels paldies par izrādēm! Teātris pirmsskolā ir atklāts!

5. un 6.gr. skolotājas