Ar ticību, cerību un mīlestību….

Mākslas darbs par godu Latvijas svētkiem

Novembris un decembris Mežmalas vidusskolā ir gada mēneši, kad mācību darbs iegājis ierastajā ritmā, stundas notiek gan klātienē, gan attālināti, skolēni iejutušies skolas ikdienā,  noticējuši savām spējām, un ir laiks padomāt arī par pasauli sev apkārt – skolu, Jūrmalu, Latviju.

Novembrī, kā mācību un audzināšanas procesa daļa, mācību stundu ietvaros norisinājās pasākumu cikls, kurā skolēni guva izpratni, attīstīja prasmes un veidoja attieksmes, gūstot personīgo pārliecību par savu dzīvi un valsti, svinot un godinot Latvijas Republikas proklamēšanas 103. gadadienu. Šajā laika posmā pedagogi mācību stundu saturu sasaistīja gan ar Latvijas dabu un mākslu, gan dažādiem faktiem un matemātiskiem datiem. Skolēni veica izpēti un apkopoja rezultātus plakātu, prezentāciju formātā par Latvijas vēsturiskajiem notikumiem, arhitektūru, mākslu, svētku svinēšanu. Jaunāko klašu skolēni mācījās tautasdziesmas par Latvijas dabu, darba tikumu, dabas parādību personifikāciju, 2.b un 3. b klases skolēni iemācījās rotaļdejas. 5. – 11. klašu skolēni zīmēja, iedvesmojoties no Lielvārdes jostas rakstiem, Latvijas kultūras kanonā iekļauto mākslinieka darbiem, 1984. gada animācijas filmas “Man vienai māsiņai” – kopā veidojot vizuālās mākslas darbu izstādi. 11. klase angļu valodas stundās veidoja projektu darbu “Latvijas pase”, “How much do you know about our country?”. Matemātikas skolotājas 5.-12.klašu skolēniem veidoja stundas “Latvija skaitļos”, sportā skolēni patstāvīgi veidoja vingrojumu kompleksu, izmantojot Latvijas dabas veidojumus un pieejamos resursus. Kopā paveiktais tika apkopots svētku video apsveikumā.

Decembrī mēs gatavojamies gada sirsnīgākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem un pirmā semestra noslēgumam. Domās esam pie svētku egles, labiem vērtējumiem liecībās, klases svētku pasākumiem….. Vēl tikai līdz 16. decembrim jāveic pēdējie pārbaudes darbi, jāpārliecinās, ka visi vērtējumi mācību priekšmetos ir saņemti. Papildus tam – jāietērpj klase un skola svētku rotā, jāgatavo apsveikuma kartiņas, mīļi svētku pārsteigumi ģimenei, draugiem, jāmācās dzejoļi, ko skaitīt Ziemassvētku vecītim. Jāpaspēj izbaudīt baltais ziemas sniegs, – pikojoties, slēpojot, slidojot.

Ziemassvētku laiks ir arī laiks, kad darīt Labus darbus – apsveikt kādu vientuļu cilvēku Ziemassvētkos, iepriecināt slimojošos bērnus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā, aiznest kārumus uz dzīvnieku patversmi,  kopā ar ģimeni izrotāt svētku egli, sacept piparkūkas….

Lai mums visiem skaists, sirsnīgs, mierpilns Ziemassvētku gaidīšanas laiks!

Andra Mančasa, direktores vietniece izglītības jomā