Ekskursija uz Ķemeru kūrorta vēsturisko centru

Ekskursija Ķemeru kūrorta centrā

2.a un 3.a klašu skolnieki apmeklēja atjaunoto un pārbūvēto Ķemeru kūrorta vēsturisko centru. Skolnieki pastaigājās pa parka celiņiem, ieinteresēti klausoties gida stāstījumā par vairāk nekā 180 gadu senā parka vēsturi. Apmeklēja reāli strādājošo un augstāko publiski pieejamo skatu platformu reģionā vēstures pieminekli – Ķemeru ūdenstorni. Paši drosmīgākie pa tā 220 pakāpieniem uzkāpa līdz ūdenstorņa augšējai platformai, no kuras paveras skats uz visu atjaunoto parku, bet tālskatī  varēja saskatīt  pat jūru. Savukārt visiem bija iespēja pētīt četros stāvos iekārtoto ekspozīciju par kūrorta vēsturi. Skolnieki ieinteresēti klausījās torņa darbinieka stāstu par ūdeni, ūdensapgādi un torņa uzbūvi. Viņus pārsteidza fakts, ka virs viņu galvām  atrodas 300 kubu rezervuārs.

Apskatīts arī viens no pazīstamākajiem Ķemeru kūrorta objektiem – atjaunotais sēravota koka paviljons. Skolniekus sajūsmināja akmens skulptūras “Ķirzaciņa” pakājē burbuļojošs sēravota minerālūdens – gadsimtos pārbaudītais veselības eliksīrs. Tāpat arī apskatīja parka interesantos dabas objektus-milzīgo grieķu  riekstu koku ar tā augļiem ,vareno ozolu aleju. Bez uzmanības nepalika arī „Mīlestības saliņa” ar tās skaisto, balto rotondu. Bērni saskaitīja un pārgāja četriem tiltiņiem pāri Vēršupītei. Ekskursijas laikā skolēni iepazinās ar Ķemeru parka vēsturi, pasakām par parku, redzēja daudz interesanta un izglītojoša. Diena tika pavadīta dabā ar labu laiku un pastaigu pa gājēju celiņiem!

Skolnieki ar nepacietību gaidīs Ķemeru kūrorta vēstures centrā jaunizveidotā rotaļu laukuma un garšaugu labirinta apmeklējumu.

                                                    

 

 

   

 

Skolotājas A.Šaporenko un N.Goršanova