Pavasara laboratorija pirmsskolā

Pavasaris – dabas atmodas un saulainu pārmaiņu laiks. Ar lielu apņemšanos mūsu pirmsskolas grupās turpinājām darbu praktiskajās darbnīcās un laboratorijās.

Katrā grupā skolotājas kopā ar bērniem izveidoja tematiskās ,,augu dobītes”. Tika pētītas sēklas, stādīti sīpoli, ķiploki, kartupeļi, tika sēti burkāni, puķes, garšaugi un zālīte, veidotas kompozīcijas, kā arī meistaroti rokdarbi un zīmējumi. Pēc tam bērni grupā novēroja, kā ,,dobītēs” parādījās jaunie asni un kādas notiek pārmaiņas.

Pirmsskolnieki daudz laika pavadīja āra nodarbībās – pētīja tuvāko apkārtni, veica praktiskos darbus un eksperimentus. Skolas apkārtnē tika sameklēti pirmie sniegpulkstenīšu, pētīts skudru pūznis, saklausītas pavasara putnu dziesmas, vērota daba un pārmaiņas apkārtnē. Pastaigu un novērojumu laikā bērniem bija iespēja satikt un aprunāties ar Kauguru iedzīvotāju, kurš nodemonstrēja, ka tecina bērza sulas. Vecākās pirmsskolas grupas bērni bija pārgājienā uz Lielupi un tur novērtēja upes ūdens krāsu, caurspīdīgumu, smaržu, tīrību. Bērni strādāja ar lupām un termometru, noteica upes straumes virzienu ar kompasa palīdzību, straumes ātrumu, pētīja upes grunti un krastus.

 

Pirmsskolas MK vadītāja